Kinderopvang HIP Brummen

Kinderdagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar.   We hebben hier 2 groepsruimtes en een aparte peuterruimte. We hebben hier gekozen voor een verticale groep 0-2 jaar (babygroep) en een groep van 1,5  tot 4 jaar (peutergroep). De peutergroep bestaat uit 2 ruimtes waarbij  we met de echte peuters 2,5 -4 jaar aparte activiteiten kunnen doen. 

Baby- en dreumesgroep

De baby/dreumesgroep de dappere dodo's bestaat uit kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar. We noemen dit een horizontale groep. Op de groep is plaats voor maximaal 6 kinderen. In de babyvriendelijke ruimte kunnen ze nieuwsgierig in eigen tempo de omgeving verkennen. We hebben uitdagend speelgoed afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Verder bieden wij allerlei leuke activiteiten aan. Deze zijn aangepast aan de belevingswereld en behoeften van het kindje. Zo ontstaat er een mooie mix van spelen, leren, ontdekken en ontspannen. 

 ​
​​​Voordelen horizontale groep

 • Meer (kans op) leeftijdsgenootjes.
 • Minder leeftijdsverschil tussen de oudsten en de jongsten.
 • Minder kans op fysiek of mentaal 'overwicht' van de grotere kinderen op de kleinere.
 • Meer (kans op) leeftijdsgerichte activiteiten.
 • Pedagogisch medewerkers van de baby/dreumesgroep zijn reeds geschoold tot babyspecialist. 


   Peuteropvang

In Brummen bieden wij peuteropvang aan op woensdag- en vrijdag ochtend van 8.30 tot 13.00 uur voor de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.  Een groep van maximaal 7 peuters, waarin ze spelenderwijs voorbereid worden op de basisschool. In Zutphen bieden we alle dagen peuteropvang aan in de leeftijd 2,5 tot 4 jaar.
Met een minimale afname van 9 uur per week. Gaat uw kind naar de peuteropvang, dan heeft u recht op een tegemoetkoming in de kosten. Dit is hier te berekenen.

Nieuwe regeling peuteropvang
Vanaf 1 april 2019 geldt een nieuwe regeling. Gemeente Zutphen betaalt de peuteropvang voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag (van de Belastingdienst).
Zij vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om op de peuteropvang te leren en te ontwikkelen. Zo worden ze op een goede manier voorbereid op de basisschool.

Subsidie via de kinderopvang
Denkt u dat u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, maar wilt u uw kind toch naar de peuteropvang laten gaan? Meldt u dan bij onze kinderopvang. Wij kijken samen met u of het klopt dat u geen recht hebt op kinderopvangtoeslag. Als dat zo is, dan vragen wij de subsidie aan voor uw kind bij de gemeente. U hoeft dat niet zelf te doen. U betaalt wel een ouderbijdrage.

De ouderbijdrage
Ouders van kinderen die voor het eerst naar de peuteropvang gaan, betalen ook een ouderbijdrage. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Let op, uw ouderbijdrage hangt af van uw inkomen en van het uurtarief van de peuteropvang. Vraag daarom bij de kinderopvangorganisatie na wat uw ouderbijdrage wordt.


 
40 weken contract, de peutergroep is gesloten tijdens schoolvakanties en feestdagen.
Heb je wel opvang nodig tijdens schoolvakanties? Vraag ons naar de mogelijkheden.
 

Buitenschoolse opvang

Elk bedrijf heeft een eigen verhaal. En ons verhaal tot nu toe was alles behalve gewoontjes! We zijn de nodige struikelblokken tegengekomen, zeker toen we net begonnen. Maar vanaf het moment dat we een team werden was er één constante factor: de enorme drive om beter te worden in ons vak en een merk te bouwen waar je in deze branche niet omheen komt. Onze passie om nieuwe dingen te leren zijn we nooit kwijtgeraakt, ook niet nu ons bedrijf gegroeid is. Van elke nieuwe uitdaging leren we weer bij.

Leuke weetjes:

 • Zijn de ruimtes binnen kinderopvang Hip aangekleed passend bij het thema, waar de groep meewerkt. 
 • Binnen kinderopvang Hip gaan we er ook af en toe met de kinderen op uit. Zo is er in Brummen een mooi voedselbos, pakken we de Go-Cab om met de kinderen in het dorp te fietsen, wandelen we naar de markt in Zutphen, kunnen we met onze auto's naar het bos of de speeltuin, of maken we een wandeling met de kinderwagens.
 •  Maken we met toestemming van ouders, gebruik van buitenbedjes. Onze ervaring is dat kinderen heerlijk slapen in de buitenlucht.
 • Hechten we veel waarde aan speciale activiteiten en thema's. Bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest waar we een grote activiteit van maken waar iedereen die opvang afneemt bij Hip aanwezig mag zijn, Maken we een Nieuwjaarsduik in de 1e week van het nieuwe jaar, vieren we carnaval, maken we een feestje van de verjaardagen van de kinderen en pedagogisch medewerkers, etc. Het samenzijn en leuke dingen organiseren staat hoog in het vaandel bij Kinderopvang Hip. 
  Bij het vieren van deze activiteiten en feesten speelt de geloofsachtergrond van de kinderen geen rol.
 • Op beide locaties is een camerasysteem aanwezig om de veiligheid van uw kind(eren) en ons personeel te waarborgen.